Online dating: de vragen die je wel en niet moet stellen

Wanneer je het moeilijk vindt waar je moet starten in een gesprek begin dan bij de algemene vragen die je aan iedereen kunt stellen. Een vraag die het gesprek begint is waar de persoon vandaan komt. Mogelijk is dit al voldoende reden om door te vragen. Door interesse te tonen wordt duidelijk waar en hoe iemand leeft. Hoe iemand de vrije tijd doorbrengt is eveneens interessant om te weten. Wat zijn de hobby’s en wat vindt de persoon leuk om te doen? Vragen over hoelang de persoon single is kunnen eveneens niet overgeslagen worden. Je wil immers weten hoe het relationele verleden is.

Welke gespreksonderwerpen mag je vragen over stellen?

Veel mensen proberen een dood punt in het gesprek te ontwijken. Er zijn gespreksonderwerpen die in iedere situatie kunnen worden gebruikt. Dit is een gespreksonderwerp  zoals hobby’s en interesses Je leert een persoon beter kennen met behulp van deze gespreksonderwerpen. Je weet dan of de persoon dezelfde voorkeuren heeft. Het is ook mogelijk om vragen te stellen over de persoonlijkheid of over familie.

online_dating

Wat mag je nooit vragen?

Er zijn aardig wat dingen waarover je geen vragen kunt stellen. Privé dingen kunnen het beste omzeild worden. Vooral als het te persoonlijk is vraag het dan niet. Zo is seks een ongeschikt gespreksthema tijdens online daten. Met name mannen maken geregeld de fout om te vroeg privé vragen te stellen. Er zijn genoeg vrouwen die hier niet van gediend zijn. Dit kan leiden tot het einde van een gesprek met een vrouw.

Wanneer spreek je af?

Het punt waarop je de vraag stelt om wat samen te doen is niet makkelijk te bepalen. Is de persoon daar ook klaar voor of is het te vroeg? Voor personen met niet veel ervaring met online daten is het nog wat moeilijker om het goede moment te bepalen. Deze kunnen beter nog wat meer dating tips doorlezen. Binnen een dag nog is in ieder geval veel te snel. Het is dan nog te kort. Na drie tot zeven dagen veelvuldig chatten is in veel gevallen een gepast punt om de vraag te stellen.

Reacties zijn gesloten.