Film, jacuzzi & Londen!

Film kijken in een jacuzzi. Goed, dat is misschien niet raar, maar eerder luxe. Wel bijzonder is de Hot Tub Cinema: op het dak van een hoog flatgebouw in naar de film. Een evenement waar de bioscoopstoelen hebben plaatsgemaakt voor jacuzzi’s. Voor 27 euro ben je verzekerd van een goed plekje in het warme water. Samen met date kun je genieten van een film onder het genot van een drankje. Waar dit nieuwe evenement plaatsvindt, vraag je je af? In Londen een van de meest populaire reisbestemmingen in Europa.

jacuzzi

Jacuzzi, wijn, uitzicht, film en je date

Het is druk op zaterdagavond op het dakterras in de Londense wijk Hackney. Meer dan tien jacuzzi’s, een bar, groot beeldscherm en meer dan 70 mensen zijn aanwezig op het Hot Tub Cinema. Er hangt een ontspannen sfeer. Met een biertje of glas wijn in de hand, in het veertig graden warme water, genieten de gasten van een film. Nadat de film afgelopen is zijn de vingers verrimpeld, maar het feestje gaat nog even door. “Prachtig, je hebt niet alleen een unieke filmervaring, maar ook eindeloos uitzicht vanuit de jacuzzi”, verteld een van de gasten. Een succesformule voor een goed avondje uit in Londen dus!

jacuzzi

Inspiratie jacuzzi evenement

De bedenker van het jacuzzi evenement Hot Tub Cinema Asher Charman doet een boekje open over hoe en wanneer hij op het idee kwam. Eigenlijk heel simpel, hij zat met vrienden in een jacuzzi in de tuin. “We hadden zin in een film, maar we zaten zo relax in de jacuzzi. Het idee kwam bovendrijven om een beamer voor de jacuzzi te plaatsen. De beamer hadden we in het keukenraam geplaatst. Voor het beeldscherm gebruikte we een laken die we aan de waslijn hadden vastgemaakt. Wij zaten toen in de eerste Hot Tub Cinema ooit: het idee was geboren.”

In een korte tijd is de Hot Tub Cinema een populair uitje geworden en wordt naast Londen in meer steden nagevolgd.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Current month ye@r day *