Dating apps

Alleen tijdens de Kerst? Kerst is voor velen het feest van samenzijn met familie en vrienden en gezellig met elkaar eten. Maar dat geldt niet voor iedereen. Misschien ben je wel alleen en eenzaam en kijk je juist op tegen de kerstdagen. Wij hebben een aantal dating apps geselecteerd die je helpen om tijdens de Kerst toch wat gezelschap te hebben. Of je nou op zoek bent naar een serieuze date of gezelschap om gewoon gezellig wat te praten.

dating-app

Dating app: Tinder

Beste dating apps iPhone TinderIn Tinder verbind je je Facebook-account, geef je voorkeuren op en vervolgens krijg je mogelijke matches te zien op basis van je locatie. Op basis van je profielinformatie op Facebook bepaalt de app zelf of je een man of een vrouw bent, maar dat kun je desgewenst ook instellen. Je geeft een zoekafstand op variërend van 4 tot 160 kilometer en hetzelfde doe je voor de leeftijd. Tot slot kun je aangeven of je mannen of vrouwen wilt weergeven, of beide.

Vervolgens toont de app mogelijke matches met een foto. Met een veeg naar links wijs je iemand af, met een veeg naar rechts wil je met iemand chatten. Wil je meer weten, dan tik je op iemand voor extra informatie en meer foto’s. Herkansing nodig? Dan kan je 89 cent betalen aan een in-app aankoop. Dat is meteen het enige verdienmodel van Tinder, en juist daarom is de applicatie zo geliefd bij zoveel gebruikers.

Tinder doet iets heel slims: het zegt van zichzelf nooit dat het een dating-app is. Voor sommige mensen is Tinder daarom niks anders dan een virtuele vleeskeuring, voor anderen een grappige chatapp, voor weer anderen levert Tinder echt een relatie op. We hebben van alledrie voorbeelden uit onze vriendengroep. Dat is nog zo’n voordeel: Tinder is bespreekbaar. Het noemt zichzelf dus niet zo, maar Tinder is zonder twijfel dé datingapp voor de iPhone.

Badoo dating app

Beste dating apps iPhone BadooBadoo is een datingapp die al sinds jaar en dag populair is. Steevast is de app terug te vinden in het ‘Top opbrengst’-overzicht van de App Store, hoewel de app zelf gratis gedownload kan worden. Het verdienmodel bestaat uit de vele in-app aankopen waarmee je jezelf laat opvallen. Badoo telt ruim 176 miljoen gebruikers en is daarmee, naast Tinder, meteen ook een van de meestgebruikte dating-apps.

Je kunt inloggen met je Facebook-account, maar hebt ook de mogelijkheid om in te loggen met je account op Badoo zelf of om de app meteen een account aan te maken. Bij het koppelen aan Facebook wil Badoo je basisprofielinfo, vriendenlijst en foto’s van vrienden raadplegen. Tijdens het registeren geef je je e-mailadres, (bij)naam, geboortedatum en geslacht op en maak je duidelijk waar je naar op zoek bent, bijvoorbeeld vriendschappen. Daarna zien personen in jouw beurt dat je online bent en kunnen ze jouw profiel bekijken. Centraal in de app staat het Kennismakingsspel waarin je op basis van een naam, foto en leeftijd aan kunt geven of je met iemand wil kennis maken: ja, nee of misschien.

Lexa: dating app voor singles

Beste dating apps Lexa.nl iPhoneLexa.nl is nog een datingdienst van de oude internetstempel. Dat betekent dat je een abonnement nodig hebt om alles uit het netwerk te halen, en dat kost in de app 6,99 euro per week of 24,99 euro per maand. Daarvoor krijg je gelukkig wel een verzorgde applicatie, met verschillende manieren om mensen te zoeken en in het verlengde daarvan natuurlijk te daten.

Je hebt een profielpagina en ziet wie die heeft bezocht, je kan zelf singles zoeken op voorkeuren en ja: ook het Tinder-principe van mensen naar rechts en links vegen wordt aangedaan. ‘Shuffle’ heet dat hier. Ten slotte zie je een agenda voor de singles-borrels die Lexa houdt, waarmee Lexa je misschien wel helpt de volgende stap te zetten.

 

(Bron: iculture.nl)

 

Reacties zijn gesloten.